Ett par på promenad i en park
Tips

Saker att göra på första träffen

När ni ska träffas för allra första gången, kan det vara lämpligt att träffas på relativt neutral mark.

Café, Restaurang, Bio – Vanligast är nog att par på första träffen kommer överens om att gå på café, restaurang eller bio ihop.

Kaffe & Promenad – Säkert är det lika vanligt förekommandeatt man bestämmer sig för att ta en kopp kaffe ihop eller bara en promenad på tu man hand.

Picknick – Är man romantiskt lagd kanske en överraskningspicknick kan vara något. Om årstiden tillåter kan man packa ihop lite god mat och dryck, en pläd och ett par värmeljus.

Vintern – Under vinterhalvåret kan man förstås göra en likande utflykt, så länge man är lämpligt klädd och dejten är förberedd på äventyret… slalom, pulka, spark, skridskor… bara fantasin sätter gränser för vad man kan ta sig för vid första träffen.

Sommaren – Under sommarhalvåret är utbudet utomhus såklart större.

Konsert eller Sportevenemang – Man kan gå på utomhuskonsert tillsammans, eller varför inte något sportevenemang (om båda tycker det är roligt vill säga).

Liseberg, Tivoli, Djurpark – Nöjesparker och tivolin kan också vara trevliga att besöka, liksom djurparker och äventyrscentra.

Kanot, Båt, Golf – Paddla kanot ihop kan vara riktigt kul, att åka båt, att upptäcka sevärdheter ihop och spela golf/mingolf och inta en stor mjukglass i solskenet.

Inomhusaktiviteter – Passar det bättre med aktiviteter inomhus?

Bowling – Då kanske bowling kan vara ett alternativ.

Musikal eller Teater – Eller varför inte någon trevlig musikal eller teaterföreställning.

Dans – Är ni dansanta människor kanske ni vill gå på dans ihop.

Det finns massor av saker att göra första träffen, så fundera: Vad vill du göra och Vad vill du uppnå – Så kommer dejten säkerligen bli lyckad :)

Ett annat förslag är att åka upp i luften i en luftballong, läskigt – ja… Men en otrolig upplevelse!

Tag chansen att för ett tag sväva runt i himlen utan ljudet av motorbuller och utan avgaser. Sväva runt helt utan ljud i en luftballong och erfar friheten när ni lugnt glider över vårt vackra rike. Långt under er ser ni landskapet i alla möjliga färger och horisonten tornar upp sig och uttrycker sin majestätiska skönhet.

Att sväva runt i en ballong över Sveriges fina vyer ger en närmast magisk känsla av frid. Bjud kompisen på en oförglömlig upplevelse i en luftballong eller varför inte ta med dig din älskling på en romantisk tur långt ovan marken. Om inte annat kan det vara ett jättebra tillfälle för frieri.

Upplevelsen inleds med att ni får hälsa på piloten. Här får ni chans att ställa eventuella frågor och lära er luftballongens funktioner och dess konstruktion. Efter en grundlig säkerhetsgenomgång får ni hjälpa till att förbereda för avresa. Väl uppe i skyn glider ni med vinden och lägger er helt i ett av naturelementens händer. Nu gäller det att njuta av utsikten och känslan av att i tysthet glida över riket.

Säkerhet
Att åka i en luftballong är ett av de säkraste sätten att färdas i skyn. Ballongen är tillverkad av icke brännbart material och piloten är en mycket erfaren och rutinerad luftballongpilot. Innan avgång inväntar piloten klartecken från närmaste flygplats för att förvissa sig om att inga flygplan eller andra ballonger flyger enligt er rutt.

Landningen är mycket lugn och angenäm. Vid starka vindar händer det att korgen dunsar i marken ett par gånger innan den slutligen stannar och man kan kliva av. Vid milda vindar landar korgen mycket lugnt och man känner knappt av den.

Efter landning får ni opportunitet att hjälpa luftballongföraren att vika ihop och packa ner ballongen för att efteråt mottaga ett diplom som bevis för er luftballongfärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *